.

14 maj 2007


Eurovision Song Contest
Nån som kollade i lördags?
Förväntansfulla och helt traditionsenligt bänkade vi oss framför plattskärmen, käkade Taco-dinner och lät oss förföras av Kristian Luuks torra humor och tävlingsbidragens oändliga fantasirikedom. Oavsett vad man tycker om schlager egentligen, så är både den svenska och den slutgiltiga, europeiska schlagerfinalen -enligt mig- mycket underhållande. Jag kan inte låta bli att älska och förfasas över vad som händer på scenen. Att Marija Serifovic framförde en lesbisk kampsång är uppfriskande för alla som fortfarande tänker på krig och konflikter när de hör talas om Serbien. Härligt att veta att kärleken frodas i världens nya länder! Jag googlade på serbien+lesbisk och fick 83 träffar på det serbiska schlagerbidraget. Det är viktigt och komiskt på samma gång. Jag antar att det hör till att presentera någon slags lista över favoriter och annat intressant från The Eurovision Song Contest:

Bästa bidragen
1. Frankrike! Les Fatals Picards, Amour a la Francaise
2. Ungern, Magdi Rúzsa, Unsubstantial Blues
3. Serbien, Marija Serifovic, Molitva

Bubblare:
Geogien, Finland och Ryssland.

Och, nä, Sverige platsade inte på bästa-listan, de var helt klart bättre på hemmaplan. Jag har såklart också en lista på vad jag tror gick snett därborta i Helsinki:

1. Problem med ljudet.
2. Olas röst var för svag.

3. Nakenchocken misslyckades. Världen är inte redo för halvnakna män ännu.

Fotnot
I en annan del av världen, klippt ur dagens dn.se :

Klädkontroll på iranska flygplatser
En kontroll av kvinnors klädsel på iranska flygplatser har resulterat i att 50 kvinnor vägrats kliva ombord på flygplan eftersom de inte varit klädda på korrekt islamiskt sätt, säger polisen.
Flygplatspolisens chef Mahmoud Bot-Shekane i Teheran säger till nyhetsbyrån Fars att kvinnorna inte fick följa med planen eftersom de var slarvigt beslöjade.Han sade också att polisen delat ut varningar till 17 135 kvinnor som inte tillräckligt noga klätt sig efter reglerna och att 850 av dessa tvingats lämna en skriftlig försäkran om bättring. 80 fall av slarvig kvinnlig klädsel har anmälts till domstol, liksom 50 fall där män inte varit anständigt klädda. Iransk polis runt hela landet har ägnat de senaste tre veckorna åt skärpt kontroll av att kvinnor inte lättar på klädseln en centimeter för mycket under inflytande av sommarvärmen. I vissa konservativa kretsar jublar man över dessa samhällsbevarande insatser, medan det finns de iranier som tycker att kamp mot fattigdom och brottslighet skulle vara bättre än att hålla efter sjalarnas drapering. Iranske rikspolischefen har sagt att klädkontrollen ska fortsätta på obestämd tid.

Från TT
(dn.se
2007-05-14)

Plötsligt ter sig kvällstidningarnas låtsade förfäran över alla sk. nakenchocker löjliga, liksom.

Inga kommentarer: